2014/2015

Aktuális információk

Egyetemi forduló

A SJE TDK bizottsága meghirdeti a 2014/15-ös akadémiai évre a TDK egyetemi fordulóját a SJE hallgatói számára. A konferencia az egyetem rektora, doc. RNDr. Tóth János, PhD. védnöksége alatt kerül megrendezésre.

Helyszín
Selye János Egyetem, Komárom SJE Konferencia-központ ( Hradná 21, 945 01 Komárno)

Időpont
2015. április 15.

Tervezett szekciók
Modern filológia és irodalom
Biológiai és kémiai tudományok
Gazdaságtudományok Történelemtudományok
Informatikai tudományok
Magyar nyelv és irodalom
Matematikai tudományok
Óvópedagógia Neveléstudományok
Teológiai tudományok
A szekciók a leadott jelentkezési lapok alapján pontosítva lesznek.

A jelentkezés módja
A kitöltött és aláírt jelentkezési lapokat (az 5/2013-as rektori rendelet 1. számú melléklete) az illetékes kar dékánjának kell eljuttatni 2015. március 11-ig.

A munka leadásának ideje
A 5/2013-as rektori rendelet alapján megírt munkákat a rendeletben leírtak és az egyes karok dékáni utasításai szerint kell leadni 2015. március 25-ig az egyes karok Dékáni Hivatalában.

Díjazás
Minden szekcióban az első, második és harmadik helyezést elérő hallgatók a SJE Ösztöndíjszabályzata 6. fejezetének 2 d) pontja értelmében ösztöndíjban részesülnek.

UNIVERZITNÉ KOLO

Rada ŠVOČ UJS v Komárne vypisuje pre akademický rok 2014/15 univerzitné kolo ŠVOČ pre študentov UJS. Konferencia sa koná pod záštitou rektora UJS, doc. RNDr. Jánosa Tótha, PhD.

Miesto konania
Univerzita J. Selyeho v Komárne Konferenčné centrum UJS (Hradná 21, 945 01 Komárno)

Termín konania súťaže
15. apríl 2015

Plánované sekcie
Moderná filológia a literatúra Biologické a chemické vedy Ekonomické vedy Historické vedy Informatické vedy Maďarský jazyk a literatúra Matematické vedy Predškolská a elementárna pedagogika Pedagogické vedy Teologické vedy Na základe odovzdaných prihlášok sekcie budú upresnené.

Spôsob prihlasovania
Vyplnenú a podpísanú prihlášku (Príloha č.1. smernice č. 5/2013 o študentskej vedeckej odbornej činnosti UJS) je potrebné odovzdať dekanovi príslušnej fakulty UJS do 11. marca 2015.

Termín odovzdania prác
Prácu vypracovanú podľa smernice č. 5/2013 o študentskej vedeckej odbornej činnosti UJS je potrebné odovzdať podľa smernice a podľa pokynov dekanov fakúlt do 25. marca 2015 na dekanáty príslušných fakúlt.

Ocenenie
Za prvé, druhé a tretie miesto výhercom každej sekcie bude udelené štipendium podľa odseku 2 d) článku 6 Štipendijného poriadku Univerzity J. Selyeho v Komárne.